Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Jitčina skvělá bublanina.MOOC DĚKUJI HÉJE

0.0
Jitčina skvělá bublanina.MOOC DĚKUJI HÉJE

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 200 g mletého cukru, 1/2-3/4 sklenky rozpuštěného másla (nebo tuku nebo oleje), 1/2-1 prášku do pečiva, 4 vejce, špetka soli, vanilkový cukr, cca 1 dl mléka nebo vody, ovoce syrové nebo mražené nebo kompotované, olej nebo rozpuštěný tuk na vymazání plechu, strouhanka nebo kokos na vysypání plechu. ruční šlehač, plech se zvýšenými okraji (uzavřený)

Postup přípravy

Příprava:
Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo.
Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná.

1. ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru
2. v druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce).
3. ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba).
4. lehce přimíchám ušlehaný sníh.
Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem:
nejčastěji kombinace meruňkového kompotu (okapaného) a mražených jahod, malin, borůvek - co je po ruce.
Vynikající je s rebarborou a jahodami.
V sezoně s libovolným čerstvým ovocem.
Peču při 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 30. 7. 2010, 13:20
Bublaninu jsem také vyzkoušela a je opravdu skvělá.Díky za recept.Alena (D) (C) (hello)
MagdaSon 30. 7. 2010, 13:04
je úžasná, dneska se na ni chystám podruhé (clamp) (clamp) (clamp)
holemka 27. 6. 2010, 10:59
(Y) (Y) super recept (Y) (Y) Děkuji za recept na bublaninu, která není suchá. (clamp) Dělala jsem podle Vašeho návodu. (F) Určitě budu dělat častěji.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie